Senaste nytt

CVO™ PRO STREET BREAKOUT® – AMERIKANSK MUSKELHOJ OCH SPARSMAKAD STIL

28 januari 2016

CVO™ PRO STREET BREAKOUT® – AMERIKANSK MUSKELHOJ OCH SPARSMAKAD STIL

Harley-Davidson® Custom Vehicle Operations (CVO)™ har genom lanseringen av årsmodell 2016 av CVO™ Pro Street Breakout® skrivit om regelboken för fabriks-customstylade motorcyklar. Denna modell tillverkas i begränsad upplaga och kännetecknas av en ny, mörkare look med avancerad ytfinish och strukturer som appliceras med en närmast manisk stilmedvetenhet och omsorg om detaljerna. CVO Pro Street formligen dryper dragracingattityd och kombinerar explosiv prestanda med rå styrka som andas ren jänkarmaskin.

Harley-Davidsons CVO-motorcyklar customiseras med exklusiva komponenter, lackbehandlingar och ytfinish, tillsammans med en rad olika delar från Harley-Davidson Genuine Motor Accessories. CVO-programmet används ofta för att introducera nya customelement och -tekniker. CVO Pro Street Breakouts mörka styling gav Harley-Davidsons designers möjlighet att använda ett flertal nya finishbehandlingar.

– Pro Street Breakout ger CVO-motorcyklarna en helt ny dimension, förklarar Harley-Davidsons Styling Director Brad Richards. – Pro Street Breakout hämtar inspirationen från gatan och speglar också vår egen förändrade smak. Den uppfyller alla krav som en CVO-förare har, men på ett annorlunda sätt och in i minsta detalj. Lackeringen må vara dämpad, men har också ett otroligt djup. Vi utvecklar alternativ till krom som ytfinish och vi har till exempel testat borstade och anodiserade ytor och färgad klarlack. Breakout är verkligen väl lämpad för det här steget i en ny stilriktning.

En ny finish som lanseras på CVO Pro Street Breakout är Smoke Satin Chrome.

– Vi har samarbetat nära och intensivt med våra pläteringsleverantörer för att utveckla nyanserna och djupet i Smoke Satin Chrome. Vi är den första mc-tillverkare som använder den, säger Dais Nagao, Senior Stylist på Harley-Davidson. – Det är en finish som ser både toppmodern och exklusiv ut, och ger rysningar. Vi har med avsikt lagt Smoke Satin Chrome intill en svartlackerad yta för att skapa en lagereffekt. Den övre ventilkåpan är till exempel blanksvart, medan den nedre kåpan är i Smoke Satin Chrome. Denna kromfinish har lagts på avgasskyddet i direkt anslutning till den svarta motorn och de svarta ljuddämparna. Vi har använt Smoke Satin Chrome på oljeledningar och anslutningar för att ge lite oväntade detaljer.

Scorched Chrome är en annan ny finish som lanseras på CVO Pro Street Breakout, närmare bestämt på Aggressor-customfälgarna. Startdrevshuset och kuggremskåporna har fĆtt ett nytt, mekaniskt utseende. Plåten har försetts med en heltäckande Starfire Black-finish eller i två nyanser med Gold Pearl och Starfire Black, båda med ett streck som löper längs tanken och bakskärmen och förstärker intrycket av en riktig prestanda-mc.

Detta frustande vidunder drivs av en Screamin’ Eagle® Twin Cam 110B™, Harley-Davidsons mest kraftfulla luftkylda motor i produktion. För att få ut maximalt av denna mc har motorn utrustats med svarta grovkapade ljuddämpare, ett Screamin’ Eagle® Heavy Breather Eliteluftintag med öppet filter och en högeffektiv hydraulisk Assist & Slip-koppling. För att hjälpa föraren dra full nytta av Screamin’ Eagle-motorns kraft har CVO Pro Street Breakout försetts med nya inverterade 43 mm-gafflar som sitter i en robust trippelklämma. ABS-bromsar är standard samtidigt som dubbla bromsskivor fram med flytande rotorer ger extra bromskraft och frambromsspaken placerats närmare föraren. Den styva framänden med 19-tumsfälg gör mc:n mer lättmanövrerad, medan ett massivt 240 mm brett bakdäck effektivt omsätter kraften till dragkraft.

Pro Street Breakouts dragracinginfluenser syns tydligt i allt från det platta styret (3,2 cm i diameter) till den aerodynamiska hastighetskåpan och den färgmatchade hakspoilern. Den djupa skålformade sadeln och vadderade bönpallen på CVO Pro Street Breakout ser till att föraren sitter stadigt när man släpper upp kopplingen och släpper på urkraften i Screamin’ Eagle. Andra iögonfallande stilelement är den kapade framskärmen, de mattsvarta Airflow Collectiontillbehören på hand- och fotreglage, svarta custom-profilspeglar och en lågprofilskonsol med flätade ventilationsledningar i rökfärgad krom. Elektronisk farthållare och H-D® Smart Security System med ny integrerad zonsäkerhetsfunktion och låsbricka är också standardutrustning på CVO Pro Street Breakout.

Tillbaka till föregående sida